Wednesday, May 13, 2009

Kedah vs Penang (TM Liga Super)

tadi chemat ntv7 ajak pi tengok bola kat stadium batu kawan. memandangkan aku pon dah lama tak tengok bola ni..dan ditambah pulak dengan kepostponan VIVA aku ke 18hb...so aku pon secara besar hati pergi menonton bola... hahahaha.... kami sampai awal. pegi beli bekalan makanan dan minuman kat gerai2 tepi stadium, lepas tu masuk ikut laluan media.

dah masuk tu, first time aku masuk stadium batu kawan ni, before this masuk tgk cup prix ja.. itupon tak masuk lam stadium. ok lah jugak, panjat memanjat sampai tingkat tiga, cari port sesuai utk letak kamera, alih2, plug takleh pakai lak.. panjat lagi naik atas, jumpa port baek punya.. terus setup kamera semua.. pastu lepak2 sampai tunggu game start kul 8.45pm

aku tengok, gameplay tu ok la... minit ke 20 kedah mulakan jaringan gol pertama. diikuti pulak penang pada minit ke 21. mmg terkejut jugak lah masa tu sbb kedah baru saja jaringkan gol. lain2 permainan agak hambar pada awal permainan.. sama jugak second half, hambar jugak masa awal2.. tinggal masa dekat2 nak abis baru rancak, kedah jaringkan gol kemenangan pada minit ke 30 utk separuh masa kedua.



banyak jugak aksi2 kecederaan kat separuh masa kedua ni. yang paling best skali, ada satu part tu, penang dapat free kick, tp derang tak stop game lah, kiranya letak2 bola.. terus rembat ja.. rembat punya rembat, ada sorang player penang jalan tak pandang belakang, terkena rembatan player penang tadi yg sangat kuat. terus rebah tersungkur mamat tu kena rembat. hahaha..mmg lawak la sebab rembat member sendiri. wakakakaka.... pastu player yang dirembat tu cuba bangun.. lepas dua tiga langkah, terus terlantar atas padang. medic ! medic ! hahahaha....

pada saat2 akhir perlawanan tu ada la geng penang cuba menembusi gol kedah utk menyerikan kedudukan.. mmg sipi2 sangat lah. nasib baik dapat selamat oleh keeper. lega... kedah pon ada jugak cuba membolosi utk gol ketiga, tapi semua tersasar...

anyway, tahniah utk skuad kedah. crowd kedah ramai malam tadi. berbanding dengan crowd penang... rasanya 3/4 kedah, 1/4 penang. hahaha... dengan gendang2 lagi..pawer lah kedah.cuma sedih... masa nak balik, rupanya gendang tu bukan semangat bola...tapi semangat duit... lepas dari game tu, nampak sapa ntah cam org besar kedah sua duit bape ratus ntah kat geng gendang tu. dunia dunia.... yang nampak banner dari tempat aku masa tu, geng penyokong dari bandar baharu, guaq cempedak, dengan tokai.

akhir sekali..wassalam.... hehehe..

KEDAH (2) vs (1) PENANG

3 comments:

steellusion said...

haha.. geng crowd kedah mmg fanatik, aku masa kat stadium aloq staq dlu lg mcm2.. sgala mak nenek bener leh nampak.. lawak pon ada, geng gendang mmg sentiasa ada... sampai team kedah turun kat airport pon depa ada duk pukui gendang dlm airport.. dasat btui.. wahahaha

speedrider said...

cait, pi tak ajak!!!

mohd shazwan nabil said...

@steellusion
kali ni skuad kedah p naik bas jaa..hehehehe

@speedrider
alamakk... wa ingat lu minat search saja.. tarak tau lu minat bola samaa..hehehe..