Monday, May 11, 2009

Force Impulse Gundam

weekend aritu masa g meronda2 cari game xbox, singgah sat kat queensbay demi mencari sehelai seluar slack utk presentation VIVA aku ari rabu ni... ronda punya ronda, termasuk kedai gundam "robot master".. dah masuk tu, belek membelek sekotak demi sekotak..terasa macam nak beli sekoq. tapi sebab dok pikir2, kat rumah ada HG ngan MG tak siap2 pasang lagi. so beli SD je lah.hehehe... kesian tengok OO dengan striker freedom aku berdua saja... so tambah lagi sekoq, force impulse gundam utk jadi kawan2.. hehehehe...

anyway, satu petua utk beli gundam SD ni. pastikan anda tengok kat kotak tu.. ada generation2 gundam. jangan beli kalau dia tulis situ, Gzero (Generation Zero). sebabnya, Gzero ni built quality mmg teruk. tak lawa lansung. tak macam siri2 lain. lansung tak detail. so, elakkan dari membeli Gzero punya series. kalau boleh, beli series Seed/Destiny atau OO. yg tu mmg dah lawa.. aku boleh cakap yang beli SD ni lebih bagus dari beli FG. SD mmg puas hati.


ni musuh force impulse ni... strike freedom.


yg baru siap pasang. force impulse gundam. sorry tak sempat nak lining. bz... pasang + stiker saja


zeta yang terbengkalai tanpa sebab... dah masuk 3 bulan dah kut ni... ka dah masuk 6 bulan. wakakaka...aku pon dah lupa. tp apa pon, aku akan cuba siapkan selepas VIVA nanti.

review force impulse gundam
  • built quality is superb.
  • head a little bit limited move. u cant let ur gundam look up.
  • shield is stucked with the shoulder. so it's a limited left hand move if u are holding the shield.
  • tiny super cute stand ! haha.. it's FREE inside the box. however u cant use with HG since it is small, ur HG feet would touch the ground already even on this stand
  • cute tiny little jet is also included.
  • the back gear is removable if u just want to pose without it.
  • shield is well made.

4 comments:

steellusion said...

hebak2.. haha.. cun itu SD gundam.. ya..G Zero mmg gagal.. huu

mohd shazwan nabil said...

huhuh.. Gzero gundam yang gagal.

steellusion said...

kna lining sket tue encik, nampak kosong.. ade lining mesti garang tue..

mohd shazwan nabil said...

hahaha..pen lining tiada.