Wednesday, January 7, 2009

Nintendo DS lite

Petang kelmarin masa aku dok berjalan jalan kat Prangin Mall.. saja dok belek2 kedai game..
ntah macam mana aku boleh tergerak hati utk tanya kat tokey tu rega NDSL. hahaha...
tanya punya tanya, bila tokey tu habaq rega, terkejut aku.. rega sama cam kat KL. perghh..bkn senang nak dapat rega camtu kat sini. Pastu tanya lagi kasi konpem dua tiga kali..haaa..sah dah..tokey cakap betoi. hehe..terus aku tanya kaler yg aku minat, crimson red atau cobalt blue. dia kata crimson red tadak.. yg ada cobalt blue.. hahaha..terus rembat je.. buat gila sikit. ahahaha...
abes la duit aku utk bli Shin Musha Gundam. huhuhu.... tp so far, ok lah NDSL ni.

Review sket dari aku
  • Graphic, not bad. Tak secantik PSP tapi superb. Cantik dan kreatif.
  • Gameplay, very creative. Memang takkan dpt experience NDSL ni kat PSP
  • Game, berlambak lambak! main lah sampai muntah. hehehehe..
  • Sound, a bit slow.. tp pakai earphone ok lah. Cukup lah tu.
  • Homebrew, so far not bad, byk gak. Leh jd cam PDA lak NDSL ni. kalau boleh read file2 MS Office, mmg sempoi !
  • R4-III, performance sempoi. tak update ke v3.08 lagi. tp so far pakai v3.07, no problem lagi dgn semua game yg aku ada.
  • Saiz, kecik. leh boh lam poket. PSP takleh.. mmg besaq. hehehe
  • Connectivity, just by memorikad, takde USB port. tu yg tak best
Ni gambaq NDSL Cobalt Blue.




4 comments:

steellusion said...

wuhuuu.. men mario..lama tak layan tue.. hahha :P

purple Angle said...

awkkkk
nak pinjam
pls pls pls

mohd shazwan nabil said...

heheheh... meh la amek.

Mazri™ said...

kasi screenshot gem2 menarik sket nk tengok..